Den kommende vintersport sesongen

Sommeren er på hell og det er høst flere steder. Til og med de første snø fnuggene har falt i lavlandet. Snart er det tid for vinteren sin ankomst og alt det bringer med seg av sport på TV. Jeg gleder meg til den sesongen på samme måte som jeg gleder meg til andre sports sesonger også på andre tider av året. Langrenn, skiskyting, alpint med flere andre og litt mindre kjente varianter er vi blant de store nasjonene i verden. Vi har gode utøvere i mange av vinterens sportsgrener! Jeg har ikke sjekket så mye enda at jeg har kontroll på hvem utøvere som fortsatt skal være med og hvilke utøvere som har lagt karrieren bak seg!

Langrenn
Langrenn

Langrenn

Det er selvfølgelig renn også før den store verdenscupen starter, men jeg synes den starter noe sent i år. Ikke før siste helgen i november starter de i Finland. Deretter skal de til Lillehammer i Norge, Davos i Sveits og til Planica i Slovenia før det blir noe dager fri med litt Jule feiring. Hele programmet for både damer og herrer kan du klikke deg inn og lese her. Det er vel Tour de Ski som er noe av det store i år, men det er også en ski tour som skal gå i februar som et samarbeid mellom svenske og norske plasser. Den kan også bli artig å følge med på med sine seks renn i løpet av ni dager.

Skiskyting
Skiskyting

Skiskyting

Sesongen for ski skytterne starter midt i november, mens verdenscup sesongen starter de første dagene i desember. Og som alltid er det Verdensmester skap i løpet av sesongen for denne gjengen. I år skal det arrangeres i Anterselva i Italia i midten av februar. Og som vanlig nesten sagt så avsluttes sesongen i Oslomidt i Mars måned. Da har de vært gjennom de fleste av de «faste» plassene rundt omkring i Europa. Østersund, Hochfilzen, Annecy, Oberhof og Rupholding bare for å nevne noen av plassene de skal innom med verdens cup «sirkuset».

Alpint

Dette «sirkuset» starter først av de jeg har vært innom. De starter siste helgen i Oktober i Sölden i Østerrike. Dette gjelder både for damene og for herrene. Denne gjengen har vel aller flest renn i løpet av en lang sesong, og de har desidert mest reising i distanse. De starter som nevnt i Østerrike, så skal de opp til Finland en tur og dermed er sesongen i gang både i storslalåm og slalåm. Så går turen over dammen til Canada og USA for å starte utfor sesongen og Super G sesongen. Så skal de tilbake til Europa igjen etter et stopp i hvert av de landene «over there». Men lenger ut i sesongen skal de også til Kina og til Japan – dette gjelder kun herrene. Damene slipper unna den lange turen til Asia, men de skal til Russland og flere andre land i Europa som herrene ikke skal innom i løpet av den kommende sesongen. Det skal bli spennende å følge alle våre utøvere i den kommende sesongen i alle disse tre «sirkusene». Jeg gleder meg i hvert fall som vanlig veldig mye!