Diverse fotball oppdateringer

Siden jeg skrev her sist har det skjedd mye på mange områder. Som alle der ute vet så er jo sport en sak jeg følger ganske mye med på og i mange ulike former.

Diverse fotball oppdateringer

Jeg er glad i sport som utøves både sommer og vinter. Og vi er jo nå på vei ut av vinteren og inn i sommeren, og den siste tiden har begge sports sidene vært meget aktive. Langrenn og skiskyting er vel det jeg trives best med på vinteren, og sykling samt noe fotball på sommeren. Men nå spilles det jo fotball året rundt alt etter som hvilke ligaer man følger.

OGS og ManU

Situasjonen rundt Ole Gunnar Solskjær som trener for Manchester United har vel roet seg ned en del etter at han nå har opplevd å få seiersrekken sin avbrutt. Både han og laget er fortsatt gode og store nyheter, men de er ikke lenger på topp av alle aviser hver eneste dag. ManU kjemper fortsatt en hard kamp for å klatre opp på den 4. plassen som vil gi de Champions League spill neste sesong. Men de er fortsatt litt unna den plassen. De har vært oppe og «prøvesmakt» på følelsen av å være der oppe, men lagene rundt kjemper også hardt for dette. Arsenal har den i øyeblikket, og Chelsea kjemper med kun et eneste poeng bak ManU igjen. Tottenham er heller ikke sikret noen ting med kun 1 poengs ledelse på Arsenal igjen.

OGS og ManU

I skrivende stund er det pause noen dager i ligaen mens det skal spilles litt landskamper. Men det er åtte serierunder igjen og ingenting er avklart. Helt i toppen er det Liverpool og Manchester City som kjemper – der er heller ingenting avklart annet enn at det høyst sannsynligvis blir de to lagene som ender på gull og sølv plassene i årets sesong. De har pluss minus 15 poengs ledelse på de omtalte lagene over her.

Landslagene

Det landslags spillet som skjer nå om dagene er kvalifiserings kamper til neste Europa mesterskapet. Norge tapte sin første kamp mot Spania i går og skal ut mot Sverige i neste kamp. Altså ingen veldig god start på denne kvalifiseringen. Norge er i gruppe med de to nevnte lagene samt malta, Romania og Færøyene.

Neste års EM er veldig spesialt i forhold til hva man er vant med. Det skal spilles 12 kamper i 12 forskjellige land. Dette er første gangen så mange land og byer er involvert i fotball EM. Men det er en markering av at EM i fotball er 60 år gammelt. Hele EM skal skje i juni og Juli neste år.

Eliteserien i Norge

Det er bare få dager igjen til første runde av Eliteserien i Norge skal spille sin første runde av sesongen 2019. Siste helgen av Mars måned skjer dette. De aller første som skal spille er Odd mot Brann SK. Men resten av lagene spiller i løpet av samme helgen, samt en kamp på mandagen. Hele oppsettet for hvordan Eliteserien 2019 skal spille sin serie kan du selv lese her.