Fotball Verdensmesterskapet er nå i historiebøkene

 

Fotball Verdensmesterskapet er nå i historiebøkene for denne gangen. Og det var vel til slutt en av de aller største favorittene som ble mestere. Frankrike kunne nemlig løfte pokalen i luften etter å ha slått Kroatia i finalen. Seieren satt et stykke inne, men de vant med god klaring til slutt. Men det var en spennende kamp. Men dessverre så ble det «Var» som ble ganske utslagsgivende for kampen. «Var» er det de bruker og ser repriser av en hendelse i kampen og dømmer i etterkant av at det har skjedd.

Utviklingen

Frankrike fikk vel en drømmestart på denne finalen. Etter bare snaue 20 minutter scoret Kroatia selvmål ved den uheldige Mario Mandzukic. Dette skjer på et frispark hvor han er uheldig når han forsøker å nikke vekk ballen inne i forsvars område. Ballen bare stusser hans hode og går inn i deres eget mål.

Ti minutter senere scorer Kroatia igjen, men denne gangen riktige veien slik at de utlikner til 1-1. Denne gangen var der det Ivan Perisic som lekkert viser at han har god ballkontroll ved mottak og dundrer den inn i det franske målet.

Bra eller dårlig?

Ikke lenge etter utlikningen kommer det enda en tvilsom hendelse. Målscorer Perisic er etter min mening ufrivillig borti ballen med handen inne i målområdet. Dommer blåser ikke direkte, men «Var» blir koblet inn. Dommeren løper ut av banen for å se på skjermen og kommer tilbake etter en liten stund og blåser og løper mot straffemerket. Straffespark til Frankrike. Dermed kom Antoine Griezmann frem og satte sitt ellevte strake straffespark i nettmaskene – dett gjelder både klubb og landslag. Dermed var Frankrike igjen i ledelsen. Dette resultatet stod seg frem til pause.

2. omgang

2. omgang

Et kvarter ut i denne omgangen kom det nok et fransk mål ved Paul Pogba. Dermed var franskmennene neste sikre på seier. Og når deres nye unge superstjerne Kylian Mbappe satte inn 4-1 scoringen ti minutter senere trodde alle at det var avgjort. Men bare få minutter senere kommer Frankrikes keeper i rampelyset. Han gjøre et meget dårlig mottak på et tilbakespill. På andre bevegelsen forsøker han deretter å drible vekk kroaten Mandzukic, men spisse får tåen på ballen og den triller i nettmaskene. Dermed var stillingen 4-2 og kroatene øynet et bittelite håp om ny gnist og full fart i kampen igjen. Men dette resultatet holdt seg kampen ut og Franskmennene var igjen verdens beste fotball nasjon.

Bronsefinalen

Kroatia slo jo ut England i semifinalen og Belgia måtte se seg slått av franskmennene. Så det var mellom disse to at kampen om bronseplassen skulle stå. Selv om bronse er bra i et VM, så var det jo i dette VM at engelskmennene endelig skulle «ta bøtta hjem igjen». Men til slutt klarte de ikke pallplassen heller. Belgia tok ledelsen i kampen etter bare fire minutter. Denne stillingen stod seg helt til det 83. minutt. Da la Belgia på til 2-0 og England var dermed så godt som allerede henvist til fjerdeplassen i turneringen. Og slik ble det. Fire år til neste mulighet for alle sammen – la oss håpe at også Norge er med neste gang!