Fotball VM og litt friidrett

Hvordan gikk det med de forskjellige lagene i fotball VM og litt annen sport. Norge markerer seg på flere områder nå i sommer. Friidrett begynner å bli en stor sport siden det stadig kommer nye store resultater, sykling pågår for fullt og så dette fotball VM da. Eller er det litt rolig ellers siden det er midt på sommeren når jeg skriver denne artikkelen. Men litt forskjellig «snacks» skal det bli.

Fotball VM

Som jeg nevnte i forrige artikkel var det Frankrike som ble årets verdensmestere. De slo Kroatia i finalen. Bronsefinalen mellom Belgia og England gikk i Belgia sin favør. Og de fikk da sin historisk beste plassering i et fotball VM. Men hvordan gikk det med resten av lagene i årets VM. Det var jo for eksempel tre nordiske land som var med og kjempet når VM startet. Island, Danmark og Sverige. Island gikk dessverre ikke videre fra innledende spillet, mens både Danmark og Sverige klarte dette. Men Danmark fikk møte Kroatia i åttendels finalen og klarte ikke å komme seg videre derifra. Men Sverige møtte Sveits og klarte å komme seg videre til kvartfinalene. Da begynte svenskene å drømme og videre avansement derifra også – lenge før kampen var spilt. Men England ble for sterke og de slo svenskene ut av årets VM.

Semifinalene

De tapende lagene i semi finalene blir jo da tildelt plassene fra femte til åttende plass. Lagene som fikk de plassene i dette VM ble dermed Sverige, Russland, Brasil og Uruguay. På plassene fra niende til og med sekstende plassen finner vi lagene; Danmark, Colombia, Sveits, Spania, Japan, Mexico, Argentina og Portugal. Lagene er ikke rangert her men ligger bare på de plasseringene et eller annet sted.

Altså som du kan se så er det flere av de store favorittene som røk ut allerede i første runde i sluttspillet. Det var jo flere som hadde både Argentina og Portugal eller Spania som sine favoritter til å vinne hele VM i år. Og når også både Russland og Brasil røk ut i kvarten så var det ganske tydelig at finalen ville stå mellom England og Frankrike. Men begge de to andre var jo meget gode utfordrere. Og den ene klarte det å nå finalen slik at finalen ble somkjent mellom Frankrike og Kroatia.

Friidrett

Friidrett

Det er ikke lenge igjen til Europamesterskapet i friidrett skal arrangeres i Berlin. Og nå like før EM skal arrangeres så setter flere norske utøvere rekorder som det virkelig oser klasse av. Først i denne helgen løp Filip Ingebrigtsen inn til ny norsk rekord som han dermed overtok fra sin storebror. Den nye rekorden lyder på tiden 3.30.01. Dette er nesten 1,5 sekund raskere enn storebror Henrik sin gamle rekord. Og i samme løp kom lillebroren Jakob og løp inn til ny europeisk juniorrekord og samtidig ny verdensrekord for U18. Disse gutta har n så mange rekorder at det er nesten vanskelig å holde styr på dem. Snart topper de vel pallen også i et eller annet verdensløp. Skal bli meget gøy å følge dem videre.