Massakren i Las Vegas

Hva skal man skrive litt om i dag da tro? Jeg satte meg ned her foran pc for å skrive litt, men det er ingen ting som utpeker seg for meg å snakke om. Men det skjer jo litt rundt omkring i verden så kanskje skrive litt om hva jeg synes om slike ting. Hmmm ja pent var det ikke det som skjedde i Las Vegas for noen få dager siden. Enda en galning som bare fyrer løs med skytevåpen og dreper mange og skader enda flere rundt seg.

Las Vegas

Hvorfor reagerer ingen når en person bærer opp 10 kofferter til sitt rom i løpet av kun få dager. Dette har nemlig den «syke» personen som står bak massedrapene i Las Vegas denne uken gjort. Så står det i hvert fall å lese i massemedia. 10 kofferter med til sammen 23 skytevåpen har han båret opp etter at han sjekket inn i 32. etasje. Totalt sett har politiet beslaglagt 47 våpen. Det var både rifler, pistoler og haglegeværer. 12 av våpnene var såkalte «bump stock», noe som gjør et halvautomatisk våpen om til et automatvåpen.

Full oversikt

Der oppe fra sitt rom i 32. etasje hadde 64 åringen full oversikt over en festival plass hvor cirka 21 000 mennesker var samlet til festival den kvelden! Og når han da fyrer løs like etter klokken 22 lokal tid i Vegas eller like etter klokken 07 mandag morgen i Norge, får han fyre løs med hele sitt arsenal av våpen i nesten 10 minutter før han stopper. Da politiet stormer inn døren til hans rom skyter han seg selv som det siste han gjør. Men da har han jo allerede drept minst 59 mennesker og skadet over 500 mennesker skadet. Hva har han igjen for en slik ugjerning? Han tok jo sitt eget liv og på den avstanden han skjøt de fra så kunne han ikke se hvem han drepte og hvem han skadet – altså bare skyte for å drepe og skade totalt uskyldige mennesker!

For enkelt å skaffe våpen

Jeg kjenner ikke våpen lovgivningen i USA, men det er jo bare tydeligere og tydeligere at det er alt for enkelt å skaffe seg våpen der borte. Det har jo nå skjedd så mange massakre og katastrofer i forskjellige former at de burde jo snart våkne «over there» og se mer intenst på dette!

En kjedelig men litt artig sammenlikning er jo at det finnes flere butikker som selger våpen totalt sett i USA enn det finnes McDonald, Starbucks kaffe butikker og matvarebutikker til sammen.

Jeg har dessverre ikke noen løsning på hvordan dette kan stoppes, men jeg håper og tror at de riktige myndighetene nå setter seg ned og finner ut hvordan de skal stramme inn og få fjernet mange av disse våpen arsenalene som tydeligvis befinner seg i private hjem.

Jeg håper vi aldri igjen får slike nyheter, men det er vel å be om for mye. Men la oss i hvert fall sende de varmeste tankene over til Las Vegas nå og til de som sitter igjen uten den som ble offer i denne massakren!