Mer Internett og litt sikkerhet

Jeg føler at jeg ble ikke helt ferdig med tankene mine i den forrige artikkelen jeg skrev om internett om litt om bruken av internett. Heldigvis så er det den aller største delen av det som skjer på internett positive ting. Så også på sosiale medier som en del av internett igjen da. Mange bruker dette i dag for å holde kontakt med sine venner, kjente og familie. I løpet av livet er det mange som flytter på seg og mister live kontakten med barndomsvenner og familie. Men med dagens kommunikasjons muligheter kan man ha ganske god kontakt uansett hvor lang distansen er mellom deg selv og dine kjære. Her snakker jeg av erfaring etter å ha bodd en lengre periode av mitt liv på andre siden av jordkloden, mens familien fortsatt bodde hjemme i Norge. Men ved hjelpe av internett kunne vi ha daglig kontakt uten at det kostet stort.

internet connection concept, 3d generated image

Valg av innhold

Alle ting på nettet forbedres konstant og sikkerheten blir bare bedre og bedre. I dag gjør jeg selv alle mine bank tjenester på nettet – det ville jeg knapt har vært i nærheten av for 20 år siden. Da var det banken og cash kontanter som gjaldt hele veien.

Men en ting som jeg stadig spekulerer på. Det er mange ting og mange sider med – i hvert fall for meg – totalt uinteressante ting som dukker opp på f.eks. Facebook. Bisarre ting raser stadig forbi på en felles tidslinje eller nyhets streamen på hovedsiden.

Det jeg spekulerer på er hvordan folk kan ha interesse for slike ting. Alt fra lemlesting av dyr og mennesker til porno av verste sort med og alt mulig som ikke hører noe sted hjemme i et vanlig menneskes liv – skulle man tro. Men med nettopp dette viser det seg jo at det faktisk er mange mennesker som sitter og søker slik bisarr informasjon på internett og deler det ut på Facebook og flere andre steder. Hva tenker folk med?

Høy sikkerhet

Men som jeg nevnte tidligere så blir bare sikkerheten og muligheten til å få fjernet slike uønskede ting bare bedre og bedre. Det finnes jo filter i mange former som fjerner mye av dette, men dessverre slipper noe av det fortsatt forbi disse filtrene. Tenker disse menneskene som legger ut slike ting på Facebook at alt dette er åpent også for barn?

Håper at de som jobber for sikkerhet og trivsel på internett en dag vinner denne kampen og at det vil bli et «helt rent» nett. Tviler vel på at det noen gang vil skje dessverre, men man kan jo håpe så langt det er mulig i hvert fall.

Daglig

Jeg selv bruker internett daglig og i lange perioder av dagen. Men jeg kan si med hånden på hjertet at jeg aldri har gjort eller aldri vil gjør noe på internett som har til hensikt å skade noen andre eller legge ut noe av slik bisarr art at det kan misforståes.

La oss kjempe sammen i det daglige for at vi alle skal kunne ha et fellesskap på internett hvor alle kan være sammen.