Mer sportsoppdateringer

Det har vært mange store sports arrangementer siden forrige gangen jeg skrev litt her om vi ser bort fra den saken om sykling nylig. I fjor tidlig på vinteren var forrige gang før dette.Mass vintersport gjennom hele vinteren med Olympiske Leker som det store høydepunktet. Alt som skjedd der kjenner vel de aller fleste der så skal ikke begynne å skrive side opp og side ned om det nå igjen. Ishockey VM, masse friidrett, fotball VM og store sykkelritt med VM som toppen på sesongen.

Ishockey VM

Norge var igjen kvalifisert for hockey Vm på øverste plan, men det ble aldri noen stor suksess denne gangen. Det var bare så vidt de klarte å få et såpass resultat at de også får spille på øverste nivå i neste års VM. Synd at ikke det klaffer bedre, men det kommer ny sjanse neste år igjen. Men litt unnskyldning er det vel at Norges aller største stjerne i Ishockey ble nektet av sitt klubblag i USA å reise til VM for å spille for Norge. La oss håpe at dette ikke skjer igjen neste år.

Olympiske leker

Vintersporten store høydepunkt i denne sesongen var Olympiske leker som den forrige sesongen ble arrangert i Pyeongchang i Sør-Korea. Dette skjedde i løpet av drøye to uker i februar.Dette ble et fantastisk mesterskap for Norge med en hel masse medaljer av alle tre valørene. Men det er jo alltid gullet som er det viktigste, og det sikret vi oss 14 stykker av. Totalt vant vi 39 medaljer. Skiskytterne fikk kanskje ikke alle de medaljene de ønsket seg. Det ble «bare» ett gull, tre sølv og to bronser. Regner med at alle der hadde håpet på flere.

Friidrett

Friidretten har jo sin årlige serie med Diamond League stevner. De har jo blitt så store at de er nesten som et mesterskap i seg selv. Norge er jo med i denne serien med Bislett Games hvert eneste år. Totale vinnere av Diamond League eller det de tidligere kalte for Jackpot vinnere når det hele het Golden League før 2010 så finner vi kun to norske utøvere. Trine Lise Hattestad med en slik Jackpot seier i år 2000 og Andreas Thorkildsen som Diamond League vinner i 2010. Begge to er meget gjeve seiere og ligger høyt på en liste over seiere for en friidrettsutøver.

Fotball VM

2018 er jo også året for et nytt fotball VM som spilles i skrivende øyeblikk. Finalen er midt i neste måned. Men dessverre så er ikke Norges fotball landslag med i dette VM. Det klarte ikke å kvalifisere seg. Sverige, Danmark og Island er kvalifisert. Og når jeg sitter og skriver dette så er Danmark sikret plass i finalesluttspillet, mens Island røk ut etter gruppespillet. Sverige har ikke spilt enda, men de har fortsatt sjansen til å klare seg gjennom nåløyet til å spille finalespillet.

Fotball VM

Den eneste representanten som er i årets VM er Åge Hareide som trender det danske landslaget i fotball. Så det vil jo si at vi i hvert fall har en representant i finalespillet i årets VM. Godt kjempa Åge – håper dere kommer veldig langt!