Merkelige ting som skjer og litt sport

Så var jeg her igjen og sitter foran pc’en og skal skrive en blogg om ting og tang som skjer og har skjedd rundt meg og som jeg har observert i livet. Denne gangen er det en sak fra utlandet i første rekke, så får vi se hvor tankene mine havner før jeg er lei av å skrive for i dag.

Det er mye rart her i verden. Men det er vel ikke noe nytt at det er veldig mange spesielle forhold mellom dyr og mennesker i mange sammenhenger over hele verden. Men at dyr skal få titler som egentlig betyr at de har makt over et flertall mennesker låter for meg helt galt. Derfor ble jeg ganske forvirret når jeg leste et oppslag i en av hovedstadsavisene denne måneden «Alaskas firbente ordfører har gått bort»

Alaskas Ordfører

Nå viste det seg og være ikke fullt så drastisk som det overskriften tilsa, men det var jo noe i dette allikevel. Dette var fra en by somheter Talkeetna i Alaska hvor de i 1998 ikke hadde noen kandidat som byens innbyggere ville ha til å bli ordfører i byen. Da ble katten oppført som kandidat og han vant valget. Dette er jo selvfølgelig ikke helt reelt og er bare en symbolsk tittel. Men katten har hatt denne tittelen i nesten 20 år nå får han før helgen sovnet stille og fredelig inn. RIP.

Litt roligere

På sportsfronten er det litt roligere for min del nå fremover. Tour de France er nettopp ferdig og ble en artig og fin Tour. Toppen kom jo helt mot slutten når Edvald Boasson Hagen tok en etappe seier på den 19. etappen. ENDELIG EDVALD. Da var det 6 år siden han vant en etappe i TDF sist gang. Og i tillegg har han i år hele fem topp tre plasseringer i tillegg til denne seieren.

Men sykkelsesongen er på langt nær slutt for i år. Nå er det en liten pause før nye store ritt kommer på løpende bånd. Vuelta d’Espana, Arctic Race, Sykkel VM som i år skal sykles i området rundt Bergen by i Norge. Bare de tre rittene er jo flere ukers underholdning fremover!

Vinteridrett

Det er fortsatt litt tid igjen til de store hovedløpene starter på toppnivå i vinteridretten. Da tenker jeg først og fremst på langrenn og skiskyting. Det er de to øvelsene i alle sine varianter som jeg synes er artig å følge med på.

Og så er det jo Olympisk sesong i år som betyr mange dager med underholdning veldig komprimert utpå begynnelsen av 2018. Husker jeg riktig så starter OL i PyeongChang i den andre uken i februar 2018, og varer nesten ut måneden. Mye hyggelig underholdning i vente altså der. PyeongChang ligger i Sør Korea så det vil være litt tidsforskjeller denne gangen hjem til oss her på Bjerget, men ikke mer enn at det burde være mulig å få med seg alt man ønsker. Mange av øvelsen vil da gå ganske tidlig på dagen norsk tid.