Mye nyheter

Forslaget til statsbudsjett er sluppet, bitcoin løper løpsk, Begravelse i Thailand, President Trump i USA stadig i massemedia med forskjellige saker, alpin landslaget blir mobbet av svenskene og ny skyting i Skåne i Sverige. Altså det er stadig store nyheter fremme i nyhetene og verden står absolutt ikke stille. Det skjer noe hele tiden så det er nesten vanskelig å følge med på alt som skjer synes jeg. Men jeg er ikke fullt så sulten på nyheter lenger som en gang var – nå tar jeg det ganske mye mer stille og rolig og bryr meg ikke om jeg oppdager litt større nyheter først etter noen dager. Sånn er det bare med meg!

Statsbudsjettet i Norge

Som hvert eneste år er det store spekulasjoner på hvordan årets statsbudsjett vil bli. Får det noen utslag for min lommebok? Eller går det ut over «naboen» eller hvem får mest skattelettelser og hvem blir straffet hardest? Alle disse spørsmålene raser i massemediene hvert år på denne tiden.

Jeg skal ikke begi meg inn på å kommentere enkeltposter i dette budsjettforslaget. Men jeg skal gi deg en link her slik at du kan lese gjennom statsbudsjettet stille og rolig selv!

Bitcoin

Denne virtuelle myntenheten når stadig nye høyder. Nå denne uken brøt den igjen gjennom 5000 grensen (jeg er litt usikker på om den har testet denne høyden tidligere men sunket ned under igjen tidligere) og nådde en ny foreløpig rekord på i overkant av 5850 US dollar. Den sank litt igjen etter toppen, men selges mot slutten av denne uken på i overkant av 5600 US Dollar.

Denne måneden har jo vært rimelig heftig for denne kryptovalutaen. Så sent som midt i september var den nede i rett under 3000 US dollar, og innen en måned er omme så setter den ny toppnoterings rekord altså. En liten stigning på nesten 100 % eller 2900 dollar. Jeg håper du var smart nok til å kjøpe en eller flere bitcoins da i september. Jeg var dessverre ikke smart nok. Eller som sant er så har jeg dessverre ikke økonomi til å kjøpe slikt. Det blir med lånte penger og det kan svi meget hardt om noe skulle gå galt!

Mobber alpin landslaget

Svenskene mobber nå det norske alpinlandslaget etter at det ble kjent at de hadde inngått en sponsoravtale med Cola. Dette kommer i retur til nordmennene da de for noen år siden mobbet svenskene for en sponsoravtale med McDonald. Begge de store sponsorene er vel ikke kjent for å levere kun sunn mat og drikke. Derav denne mobbingen i media.

Thailand

Nå i oktober er det et år siden Thailands kjære Konge gikk bort, og det er i denne måneden han skal kremeres. Denne måneden er en stor sørgetid for hele det Thailandske folk. Veldig mange går kledd i sort og med en sløyfe festet på brystet.

Det er veldig mye festligheter som også er avlyst denne måneden og det er restriksjoner i alt som har med party og fest å gjøre. Det skal vises en siste respekt til deres kjære avdøde Konge.