Ny blogg – det skjer i Thailand

Hei sann igjen. Da har jeg atter en gang satt meg ned foran skjermen her for å se om jeg kan skrive en ny blogg artikkel. Det er mye som surrer og jager rundt i hodet mitt om dagen – så skal prøve å få litt av det ned på papiret (inn i dataen). Vi får se hvor vi ender i dag J

Thailand

De som kjenner meg vet at jeg har et hjerte i Thailand, men jeg har vel kanskje også latt det skinne gjennom så lesere som ikke kjenner meg også har forstått at jeg har vært mye i Thailand. Nå er det ikke lenge siden jeg sist var der og det er stadig nye ting som kommer opp som krav fra myndighetene der nede. Noen ganger virker det så uvirkelig at man kan begynne å lure på om de virkelig ønsker turister til landet sitt.

De aller siste ryktene nå er at man må forevise tilsvarende 20 000 i den lokale valutaen som er Thai Baht. Normalt burde ikke det være noe problem for en vestlig turist, men det er selvfølgelig ikke alle som har såpass mye penger på seg under en slik reise. I dag er det jo minibanker og plastikk kort som gjelder i veldig mange sammenhenger. Den nevnte summen tilsvarer opp mot 4 000 norske kroner med dagens kurser.

Naturkrefter

De er heller ikke mange dager siden det var flere nyheter fra Thailand – denne gangen av negativ sort. I den nordre delen av landet var det flom problemer etter store nedbørs mengder. Det var så ille at det var unntakstilstander i flere landsbyer og byer der oppe nord øst i landet i landsdelen som heter Isaan. Byen og provinsen som hadde det verst etter regnet var en by som heter Sakhon Nakhon.

Det er den tropiske stormen som har fått navnet Sonca som har herjet og gjort alle disse skadene med alt vannet den brakte med seg. Regnet har rammet både sykehus, flyplass, hoteller og lokalbefolkningen i området. Sørover fra der lengst nord er det også mange landsbyer som er rammet. I provinsen Nakhon Ratchasima er det meldt om over 200 landsbyer som har blitt rammet av vannmengdene direkte eller indirekte fra denne stormen.

Et annet sted i Thailand er det nettopp kommet inn melding om to båter som har kollidert og har kantret i uvær. I den ene båten befant det seg 11 norske turister. De skal alle ha blitt kastet i vannet og skadd, men ingen skal være alvorlig skadd og alle har blitt reddet opp av vannet igjen.

Ulykken skjedde i området utenfor Phang Nga bukten – ikke langt fra øya som er kjent som James Bond Island. Ingen av båtene som kolliderte hadde lisenser for å bedrive slik trafikk med turister. Myndighetene skal allerede ha gitt båtførerne en bot på 500 thai baht eller 125 norske kroner!!!

Dette ble jo bare om Thailand dette – ja ja det får så være. Håper du trives med å lese om den slags også da. Jeg gir meg nå for denne gangen. Ha en fin fin dag.