Ny privat blogg om alt mulig

Heisann – håper du har det bra? Jeg er ok selv om formen ikke er helt på topp om dagene. Det er ikke noe direkte galt, men det bare er ikke helt topp. Slik er det bare noen ganger i livet har jeg fått erfare. Men stort sett har jeg det bra og da kan man vel ikke gjøre «annet enn å klage».  He he. Alt kunne være mye verre så ingen grunn til bekymring.

Men litt til hva jeg driver med her jeg sitter og skriver på pc’en foran meg. Jeg vil skrive noen artikler fremover om hva som opptar meg, hva jeg driver med osv – altså ikke noe fastlåst tema for denne artikkel eller blogg siden. Det kan bli mange forskjellige temaer. Det kommer an på hva som skjer for meg fremover og hva som skjer rundt meg osv.

Sport

Jeg er ingen sportsutøver selv, men jeg er vel middels interessert i sport. Ingen krise om jeg ikke får med meg den sendingen på TV eller den TV sendte storkampen i fotball eller ishockey. Men er jeg hjemme og TV står på blir jeg ofte sittende å se. Men det er selvfølgelig sporter som er mer interessante enn andre for meg. Nå om dagene er det jo Tour De France som pågår. I skrivende stund er de godt i gang med den siste uken og det har skjedd mye i årets utgave. Det har vært noen nesten seiere ved to tilfeller til Norge. Edvald Boasson Hagen har vært i millimeter og centimeter drama to ganger i løpet av årets Tour. Men dessverre har han blitt dømt bak i begge tilfellene – nesten uheldig det der.

Favoritter

Flere av de virkelig store favorittene til både etappe seiere og sammenlagt seier har røket ut av årets Tour de France. Det startet allerede på første etappen når spanjolen Alejandro Valverde veltet og måtte gi opp å fortsette videre. Valverde kunne fort ha kjempet helt i toppen sammenlagt dersom han hadde vært med og hatt godformen på plass. Og det hadde han jo hatt i store deler av sesongen før årets TDF.

Noen etapper senere ble regjerende Verdensmester diskvalifisert og dømt ut av årets Tour. Ja det er Peter Sagan jeg snakker om. Han skal ha gjort noe uregelmessig i forhold til Mark Cavendish slik at han veltet og heller ikke han kunne fortsette årets Tour. Begge disse syklistene er store navn og kunne fort ha vunnet både en eller flere etapper underveis mot Paris.

Spurter

Alexander Kristoff har ved mange tilfeller tidligere vist seg å være blant verdens aller beste spurtere i en hektisk avslutning på et slikt sykkelritt, men i årets Tour de France har han manglet det siste lille for å hevde seg helt i toppen. Han har liksom ikke vist seg å være i riktig posisjon flere ganger når spurtene starter de siste få hundre meterne mot mål linjen på etappene.

I tillegg har tyskeren Marcel Kittel vist seg å være i en kjempeform og har vunnet hele fem etapper før han til slutt måtte gi seg på grunn av en velt.