Oppdateringer siden sist

Det har gått veldig lang tid – i hvert fall over et halvt år siden sist jeg skrev noe på sidene her. Det har faktisk skjedd veldig mye rart og pussig i noen sammenhenger og både positivt og negativt i andre sammenhenger rundt meg i løpet av denne perioden. Som dere der ute har skjønt så er jeg glad i å følge sport fra TV stolen, og jeg følger selvfølgelig litt med i nyheten på hva som skjer i Norge og verden ellers. Jeg husker ikke om jeg har innrømmet det her tidligere, men jeg har oppholdt meg veldig mye i Thailand de senere årene, en har fulgt litt med på alle mine interesser derifra også. Thailand er ikke bare feire og fest.

Sykling

Norge har vel aldri hatt så mange profesjonelle syklister som de har i sesongen 2018. Og i tillegg er det enda flere som står og er like før de tar steget ut i dette herlige yrket. Tolv norske syklister har i dag sykling som sitt yrke. Det kan være enda flere for det er også noen semi profesjonelle lag som har syklister som satser på heltid. Men det er de tolv topp proffene jeg tenker på. Vi kan faktisk også kalle de for utenlands proffer. Det er jo flere lag i Norge som er på vei oppover og er det som kalles kontinentallag nå. Tre lag består denne spesielle satsingen av, og det er Joker Icopal laget, Team Coop og Uno-X Norwegian Development Team.

Her er det totalt 40 syklister som satser veldig hardt for å klatre enda lenger oppover mot toppen og profesjonell tilværelse med sin sykling. Jeg har ikke fulgt med nok i Norge skjønner jeg for jeg er ikke helt klar over hvor hardt disse syklistene og lagene deres satser. Det må jeg tydeligvis sjekke ut nærmere snart skjønner jeg.

Utenlands proffer

Men de som er utenlands proffer er det jo to frontpersoner som har mange gode resultater som proffer. Aleksander Kristoff og Edvald Boasson hagen. Alex sykler for et nytt lag i år etter at han har syklet for Katusha Alpecin i flere sesonger. Nå sykler han for Team UAE som har sitt utspring i de Arabiske Emiratene. Edvald sykler fortsatt for Team Dimension Data som han har gjort i flere sesonger. Like bak disse befinner syklisten Sven Erik Bystrøm som også har vært profesjonell i flere sesonger, men er for det meste hjelperytter og har dessverre ikke den samme store stjernestatusen som Aleksander Kristoff har hatt. Men han har noen resultater – han har 2 Norgesmesterskap og et Verdensmesterskap som U23 rytter faktisk. Han begynte sin proffe karriere i Katusha sammen med Aleksander Kristoff. Og han ble med til Team UAE Emirates også foran denne sesongen.

I tillegg til disse tre så er det altså ni andre som også har kontrakter denne sesonger med lag i utlandet. Jeg kunne ramse opp disse her og nå, men dersom du har noen interesse av dette så enten kjenner du til det allerede eller så finner du enkelt ut av det.