Party time i München

I går kveld når jeg hadde lagt meg ble jeg liggende å tenke på at det nettopp har vært Oktoberfest i München. Det er en fest av dimensjoner. Har du vært der noen gang? Selv har jeg vært der flere ganger for en del år tilbake. Men jeg ønsker stadig å ta en ny tur når jeg får det til å passe både med tid og økonomi. En ny tur med gutta fra den gangen for rundt 25– 30 år siden hadde vært gøy! Hadde du ikke vært der sa du? Ok, da skal jeg forsøke å gjengi noe av min private opplevelse fra den gangen samt litt info rundt hele opplegget der nede i Tyskland.

Oktoberfest

La meg gå tilbake til tiden før vi reiste nedover. For en slik guttetur måtte jo planlegges. Vi var seks gutter som skulle på tur. Vi hadde en liten øl klubb som vi samles hjemme hos hverandre på rundgang – cirka en gang per måned den gangen. Det var denne gjengen som skulle på tur. Vi skulle ta toget og alt var klart. Men dagen før vi skulle reise oppsto det problemer for meg. Min arbeidsgiver hadde fått innmeldt sykdom på flere ansatte. Jeg hadde fått godkjent ferie, men ble pent spurt om ikke jeg kunne utsette reisen min et par dager

Som spurt så gjort – jeg ringte gutta og forklarte situasjonen. Men at jeg ville hente de igjen om et par dager i Tyskland. Min arbeidsgiver betale flybillett og alle ekstrautgifter for at jeg skulle få min helg på Oktober festen i München det året.

München

Etter et par tøffe harde arbeids dager så satte jeg meg på flyet og reiste sydover jeg også – endelig på tur. Oslo – München med fly. Taxi fra flyplassen og til hotellet for å finne igjen gutta boys. Men de var jo ikke der – de var allerede inne i München for å fortsette sin ferd gjennom Oktoberfest plassen. Dette er et kjempestort område så det var ikke gjort på en dag å finne ut og teste alt her. Skulle man teste alt så ville man også bli ganske full for dette var jo en ølfest. Og tyskere selger i en slik sammenheng ikke øl i små glass. Nei da det er liters mugger eller glass om du vil.

Husker jeg helt rett så finnes det 16 eller 17 forskjellige bryggerier som tilhører München. Hvert av disse bryggeriene har sine telt hvor de selger sitt øl og har sin underholdning i 16 dager hvert år i september / oktober. Og de største har flere telt. Så det finnes over 20 forskjellige telt inne på festplassen Theresienwiese.

Men jeg fant nå kompisene min til slutt og vi hadde noen fantastiske dager der i München. Alle var enige i dette og ville gjerne reise tilbake igjen så snart anledningen byr seg til dette. Flere av oss har nå vært der flere ganger, men ikke som en guttetur som dette første året. Jeg kunne skrevet mange sider om dette, men tilfelle noen av kompisene mine skulle lese dette så lar jeg være med de «artige» historiene. De beholder vi private.

Har du anledning så starter Oktoberfesten 2018 22 september!