Røykeloven riktig?

Røyker du? Jeg røyket frem til for litt over tre og et halvt år siden. Eller frem til starten av januar måned 2013. Da la jeg bort sigarettene for siste gang og har aldri funnet de frem igjen. Eller det er ikke 100 % riktig. Ved to anledninger har jeg testet sigaretter igjen bare for å sjekke hvordan det var – og det var IKKE godt! Jeg la bort sigarettene til fordel for elektriske sigaretter. Det kan jeg bekrefte 100 % i dag at hjalp meg til å legge bort alt for godt. Nå er det det altså tre og et halvt år siden siste sigarett og det er straks to år siden jeg la vekk det elektroniske utstyret også.

Røykeforbud

Det begynner jo å bli noen år siden røykeloven ble innført i Norge, men den blir bare hardere og hardere synes jeg å notere. Selv om jeg ikke følger så nøye med på den slags lenger siden jeg ikke røyker lenger. Det var vel i 2004 tror jeg at den loven kom om at det ikke var mulig å sitte inne på noe offentlig sted å røyke lenger. Selv på puber og barer måtte man ut for å røyke og mange røykere var irriterte eller regelrett forbannet på Dagfinn Høybråten som var den politikeren som ble omtalt som «røykelovens far». Og Norge var tidlig ute med dette forbudet for husker jeg riktig var vi nummer to i rekken av land som etter hvert har innført denne loven. Irrene var vel før oss med noen få måneder. Så kom landene i rask takt utover på 2000 tallet. Bulgaria, Italia, Sverige, Spania, Skottland, Nord Irland og England for å ta de første som kom med røykelov.

Damp

Nå er det vel cirka 4 år siden jeg første gang ble presentert for damp som røyke alternativ. Så tok det litt tid for meg å bestemme meg, litt tid å få bestilt meg utstyr fra utlandet og litt tid å sette i gang å bruke det. Så nyttår mellom 2013 og 2014 ble tiden for å starte aktivt å bruke damp utstyret. Ganske enkle saker som var på markedet den gangen kontra hva jeg ser folk benytter i dag. Men for min del gjorde den nytten. Jeg klarte å legge vekk sigarettene for godt ved hjelp av denne damp elektronikken.

Det var en kompis av meg som først introduserte meg for dette. Han ville starte business med dette sa han. De hadde allerede bestilt første varelager og skulle i gang. Og ikke lenge etter dette så åpnet de to kompisene en butikk med salg av dette utstyret og væske til å benytte. Men butikken var på svenskesiden av grensen, da det jo er regler og forbud mot det aller meste i Norge. Så også mot slike juicer for å dampe som inneholdt nikotin. Og siden det ikke var myndighetene som var først ute med dette så var det selvfølgelig forbud for andre å åpne for salg av slikt.

Må jammen gi meg for i dag – kommer tilbake med mer om dette tema i neste runde. Ha en fin dag der ute!